Urheilulasit

Monessa lajissa näkökyvyllä on merkittävä vaikutus itse suoritukseen. Tarkka ja miellyttävä näkeminen parantaa urheilusuoritusta. Kun näkö on kunnossa, urheilija voi keskittää voimavaransa muihin osa-alueisiin.

Erilaisilla suodatin- ja suojalaseilla parannetaan näkömiellyttävyyttä ja -tarkkuutta, vaikka varsinaista voimakkuustarvetta ei olisikaan. Meiltä Klaarista löytyy asiantuntemusta ja erilaisia vaihtoehtoja urheilunäkemisen eri osa-alueisiin.

Perinteisistä silmälaseista on suurimmassa osassa urheilu- ja liikuntalajeista vain haittaa. Piilolinssit on aktiivisen liikkujan, myös lapsen ykkösvaihtoehto.

Varaa aika näöntutkimukseen, niin tutkimme näkösi ja etsimme yhdessä sinulle sopivimman näönkorjausratkaisun.

Siols – urheilulasit

Kaikki liikkumisemme tapahtuu pääosin näköaistin varassa.

Eri urheilulajit asettavat erilaisia vaatimuksia näkökyvylle. Haasteita silmille aiheutuu niin olosuhteista, kuten lumesta, sumusta, häikäisevästä auringonpaisteesta ja hämäryydestä, kuin nopeasti liikkuvista tai kaukana siintävistä pelivälineistä. Urheilija katsoo harvoin suoraan eteensä, mutta sitäkin useammin ylös, alas ja sivuille. Urheillessa täytyy kyetä muun muassa liikuttamaan silmiä ja tarkentamaan katsetta nopeasti, erottamaan kontrasteja, arvioimaan etäisyyksiä, seuraamaan tapahtumia aivan näköalueen reunassa sekä ennakoimaan erilaisia pelitilanteita.

Silti hyvää näkökykyä usein laiminlyödään, kun lähdetään liikkumaan. Siols -tuoteperhe on halunnut muuttaa sen. Liikkumisen ja hyvän näkemisen vaatimusten pohjalta on kehitetty tuote, joka vastaa jokaisen henkilön yksilöllisiin tarpeisiin: Modulaariset X-KROSS urheilulasit.

Hengittävyys – Air Clima Management

Urheillessa hikoilet myös silmien ympäriltä. Urheiluvaatetuksessa hiostusta ehkäistään niissä käytettyjen tekstiilien hengittävyydellä. Siols on kopioinut samanlaisen hengittävyyden myös urheilulaseihin. Poikkeuksellinen ACM-tekniikka on kehitetty yhteistyössä aerodynamiikan asiantuntijoiden kanssa. ACM pitää huolen siitä, että linssit pysyvät urheillessa huuruttomina.

Voimakkuuksilla – näön korjaus

Omat silmälasien voimakkuudet hiotaan X-kross-adapteriin, joka sopii kaikkiin X-kross -runkoihin. Adapteri istuu hyvin rungossa eikä osu silmäripsiin. Se on helppo puhdistaa ja laittaa paikalleen. Voimakkuudet voivat olla +/- 15 dioptrin väliltä. Myös aikuisnäkö voidaan korjata urheilulaseihin monitehoisilla linsseillä.

Optometristi määrittelee oikeat voimakkuudet ja linssien asennuksen. On erittäin tärkeää huomioida adapterin etupinnan kaarevuus, linssien ominaisuudet ja kehyksen istuvuus, jotta saadaan oikea voimakkuus ja mukava näkötuntuma laseihin.